CERTIFICERINGER

I Scandi Byg er vi vant til at arbejde med forskellige certificereringer, der dokumenterer bæredygtighedstiltag i bygninger.

Scandi Byg har leveret mere end 20 svanemærkede byggerier siden 2017 og leveret flere DGNB-certificerede projekter. Vi har ligeledes erfaring med dobbeltcertificeringer – Svanemærket samt DGNB-Guld eller DGNB-Platin. Herudover har vi leveret projekter med ordninger såsom BREEAM, indeklimacertificering mv.

En af vores nøgleerfaringer er, at for at lykkedes med en certificering kræver det et godt samarbejde helt fra starten. Vi anbefaler derfor alle vores kunder og samarbejdspartnere at tage fat i os fra de tidlige faser, så vi sammen kan sikre opnåelse af den ønskede certificering.

DGNB

I DGNB-certificeringen dokumenteres bæredygtige tiltag i bygninger ud fra en række kriterier under seks hovedområder: Proces, miljø, økonomisk, social, teknisk og område. 

I DGNB-hjulet til venstre illustrerer vi, hvad vi kan leve op til med vores byggesystem, beregnet fra DGNB-2023 manualen baseret på tidligere gennemførte projekter. Herudover kan vi bidrage med flere point, men disse afhænger af aftalen med bygherre.

Flere af punkterne i certificeringen stiller krav til bygherrens beslutninger. Det er derfor vigtigt, at bygherre indtænker DGNB fra de helt tidlige processer. I Scandi Byg står vi klar til at hjælpe bygherre og rådgivere med at identificere de nødvendige point for, at et byggeprojekt kan opnå en DGNB certificering.

I DGNB-systemet kan man afhængigt af ambitionsniveau arbejde efter at blive tildelt op til DGNB-Platin certificering. Byggeprojektet evalueres indenfor de forskellige hovedområder og scores ud fra performance. Herudover kan et projekt opnå tillægsudmærkelser såsom DGNB Hjerte med fokus på trivsel og indeklima. Læs mere om DGNB her.

Læs mere

Fælledby

Igangværende projekter (C6 og C4) planlagt til DGNB Platin

SVANEMÆRKET

I Scandi Byg har vi tilrettelagt vores interne processer og materialevalg, så vi let kan leve op til Svanemærkets kriterier og levere Svanemærket-certificerede byggerier. Som resultat har vi leveret mere end 20 svanemærkede byggerier siden 2017.

Et Svanemærket byggeri skal leve op til mange skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, byggeprodukter, indeklima, vedvarende energi, certificeret træ, affaldssortering, mv. Som resultat opføres byggerierne mere miljøvenlige med et lavt energiforbrug og lav klimabelastning i hele bygningens levetid.

Læs mere om Svanemærket her.