Studio[Ballerup]

Betzy Meyers Høj, 2750 Ballerup (ny vej bag DTU Ballerup)

Bygherre
PensionDanmark og Boligfonden DTU
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
Vandkunsten
Areal
10.685 m²
Scandi Byg opfører i totalentreprise 299 svanemærkede og DGNB Guld-certificerede studieboliger med plads til 318 studerende inkl. fællesfaciliteter i Ballerup for PensionDanmark og Boligfonden DTU.

Boligerne i Ballerup er det andet projekt under studieboligkonceptet, Studio[Home], i samarbejde med PensionDanmark. 

Projektet består af otte blokke på to-tre etager med tilhørende adgangs- og friarealer. Boligerne opføres i to typer, 280 stk. single studieboliger på 22 m2 samt 19 stk. venneboliger til to personer på 46,6 m2. Byggeriet er både Svanemærket- og DGNB Guld-certificeret. En høj standard for indeklimaet sikrer et godt og sundt arbejdsmiljø for de studerende, hvilket er en af mange årsager til den høje bæredygtighedscertificering med DGNB Guld.

Nybyggeriet er udviklet med fokus på at skabe et fællesskabsorienteret miljø. Af denne grund opføres der ligeledes fællesrum og -køkken, udendørs sportsfaciliteter samt 73 m2 viceværtrum og vaskeri.

Boligerne afleveres nøglefærdige og indflytningsklare med specialdesignede, holdbare møbler og interiør, der udnytter pladsen i de kompakte boliger.

Længe før kontraktens underskrivelse har Scandi Byg haft et dybdegående samarbejde med både PensionDanmark, Boligfonden DTU og rådgiverne for at sikre en så grundig forventningsafstemning som muligt fra start. I løbet af den proces er der bl.a. produceret og møbleret en færdig bolig, som har givet parterne mulighed for at vurdere og tilpasse kvalitet, indretning og materialevalg.

I foråret 2020 indgik PensionDanmark og Scandi Byg en samarbejdsaftale om udbredelse af modulbyggeri i træ, der skal give flere boliger og studieboliger til den almindelige dansker med skelsættende krav til at reducere klimabelastning og til social bæredygtighed. Dette indebærer bl.a. et fælles fokus på at skabe stadigt mere konkurrencedygtige priser på bæredygtigt byggeri via effektive forløb fra den helt tidlige idégenerering og projektering og frem til aflevering af de enkelte byggerier, inkl. omfattende anvendelse af livscyklusanalyser. Ved at udvikle et program for modulbyggeri i træ fremfor at opføre studieboligerne som traditionelt byggeri, er anskaffelsesprisen reduceret med 20 pct.

Alle projekterne under Studio[Home] skal både bæredygtighedscertificeres med DGNB og miljøcertificeres med Svanemærket. Studio[Ballerup] er efterfølgeren efter Studio[Lundtofte], som blev det første byggeri i Danmark med både Svanemærket og DGNB Guld.

Visualiseringer: Vandkunsten. Billeder fra prøvebolig: Stykka.

Samarbejdet med Boligfonden DTU og Scandi Byg har vist sig meget tilfredsstillende ift. både kvalitet, effektivitet og dermed også med henblik på gode afkast til vores medlemmer. Vi ser store perspektiver i at udvide et godt og tillidsfuldt samarbejde med Scandi Byg”.

Projekterne i Ballerup og Lundtofte understreger, at vores ufravigelige krav til høje standarder for både kvalitet og bæredygtighed kan forenes med social bæredygtighed i form af boliger, som studerende har råd til at betale med en SU.”

- Direktør i PensionDanmark Ejendomme, Marius Møller.