AlmenBolig+ R4

Flere adresser i Københavnsområdet

Bygherre
KAB, 3B, BO-VEST
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter og JaJa architects
Areal
Ca. 62.400 m²
AlmenBolig+ er et af Velfærdsministeriet godkendt forsøgsprojekt, udviklet af KAB, og har til formål at etablere en ny generation af billige almene boliger med lave opførelses- og vedligeholdsudgifter og hvor huslejen er lav i forhold til traditionelt alment nybyggeri.

Scandi Byg har i samarbejde med ONV Arkitekter og Bascon udviklet et nyt boligkoncept til AlmenBolig+. Boligerne er nu opført syv steder rundt om i Danmark under Rammeaftale 1, som vi vandt i 2009.

Erfaringerne herfra videreføres til AlmenBolig+ Rammeaftale 4, der i 2013 blev vundet af Scandi Byg i samarbejde med ONV Arkitekter, JAJA Architects og Bascon. Her opføres 600 almene familieboliger fordelt på 11 forskellige byggegrunde i Ørestaden, Albertslund, Ishøj, Jyllinge og Valby.

Nøgleordene bag boligkonceptet er fleksibilitet, funktionalitet og identitet, og det bygger på et fabriksfremstillet basisbyggemodul med en central kerne til stue, køkken med spiseplads, toilet/bad, teknikrum og trappe. Som byggeklodser kan flere moduler sammensættes både i plan og højde. Dette skaber et væld af muligheder for udformningen af den enkelte bolig.

Boligerne varierer i størrelser på 82-130 m² i højde op til 4 etager. Der tilbydes otte forskellige boligtyper og ruminddelingen er fleksibel fra en fuldstændig åben planløsning til maksimalt fire værelser. Ligger boligen i stueetagen, er der adgang til haver eller terrasser. På de øvrige etager er der adgang til tilvalgte altaner og/eller taghaver. 

Den enkelte beboer overtager en basisindrettet bolig, og det er herefter op til den enkelte at indrette boligen i forhold til egne behov. Der kan f.eks. opstilles skillevægge, køkkenet kan suppleres med ekstra skabe, og på 1. sal kan der indrettes ekstra toilet/bad ved installationskernen.

I AlmenBolig+ byggerierne er der fokus på bæredygtighed, indeklima og energiforbrug, og alle opfylder således kravene til Bygningsklasse 2020 jf. BR10.