Store Solvænget

Remisevej, Amager, 2300 København S

Bygherre
Boligforeningen 3B c/o KAB
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter - JaJa architects
Areal
6.310 m²
Scandi Byg vandt i 2013, sammen med ONV Arkitekter, JaJa Architechts og Bascon rådgivende ingeniører, totalentreprisekonkurrencen på AlmenBolig+ Rammeaftale 4 under KAB.

Store Solvænget er et af de i alt 11 projekter under rammeaftalen og består af 66 svanemærkede, moderne almene familieboliger med tilhørende fælleshus på Amager, Urbanplanen. Boligerne ligger syd for Remise-parken nær det naturrige Amager Fælled.

Boligerne er opført som fire 2-4 etagers blokke. Bebyggelsen består af meget varierende boligtyper og -størrelser, svingende fra 56-115 m2. Alle boliger har egen indgang enten fra stuen eller 1. salen. Boligerne med indgang fra stueetagen ligger i 1-2 plan, imens lejlighederne med indgang via trappe fra 1. salen ligger i 2-3 plan.

Boligerne er opført ud fra AlmenBolig+ konceptets basisbyggemodul, som indeholder alle de funktioner en moderne bolig kræver: basiskøkken med spiseplads, stue og en centralt placeret kerne med bad, toilet, garderobe og teknikrum. Den øvrige ruminddeling er fleksibel så beboerne, efter indflytning, selv kan opsætte skillevægge og inddele boligen i forhold til egne muligheder/behov.

Alle boligerne er indrettet med stort gennemlyst opholdsrum, hvor væggene er beklædt med hvidmalet gips, lofter er med hvid gips plank, og gulvene er belagt med 3-stavs lamelparket i lys ask. I badeværelser er vægge og gulve beklædt med lyse fliser. Det lyse og lette udtryk komplementeres af ovenlysvinduer i de fleste boliger. Hver bolig har sit eget udeområde i form af en lille privat have eller en tagterrasse.

Boligerne omkredser et fælles grønt gårdmiljø, som udgør beboernes fællesrum til ophold og leg. Bebyggelsen fremstår desuden med spring i facaderne, varierende højder, nicher og tagudformninger, som tilfører byggeriet et særligt arkitektonisk udtryk. Byggeriet er opført med facader i lys teglspånbeklædning med træbeklædning ved indgange og tagterrasser. Vinduer og døre er udført i træ/aluminium, og taget er beklædt med tagpap.

Til trods for, at projektet er kontraheret, før Scandi Byg fik licensen til Svanemærket modulbyggeri, er Store Solvænget opført med Svanemærket-certificeringen, kvit og frit. Store Solvænget er hermed de første almene boliger med Svanemærkning i Danmark.

Svanemærkets licens består overordnet set af de tre elementer: proces, materiale og den færdige bygning. Under byggeprocessen skal alle Scandi Bygs medarbejdere vide, hvordan arbejdet skal udføres i forhold til Svanemærkets krav, og alle byggematerialer skal gennemses og godkendes af Miljømærkning Danmark. Her anvender Scandi Byg eksempelvis certificeret træ og undgår at anvende miljø- og sundhedsskadelige stoffer i forbindelse med byggeriet.