Nordre Fælled

Hannemanns Alle 6-8, 2300 København S

Bygherre
Boligselskabet AKB København, c/o KAB
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter - JaJa Architects
Areal
6.272 m²
Scandi Byg vandt i 2013, sammen med ONV Arkitekter, JaJa Architechts og Bascon rådgivende ingeniører, totalentreprisekonkurrencen på AlmenBolig+ Rammeaftale 4 under KAB.

Nordre Fælled Kvarteret er et af de i alt 11 projekter under rammeaftalen og består af 60 familieboliger samt et fælleshus. Boligerne er opført som ni blokke i tre og fire etager med en blanding af boliger i et, to og tre plan. Størrelsen på boligerne varierer fra 82 m² - 130 m². Ruminddelingen er fleksibel med få indvendige skillevægge og det er muligt at opsætte flere skillevægge, hvis man har behov for flere rum.

Alle boliger har adgang enten fra stueplan eller 1. sal og alle er indrettet med stort gennemlyst opholdsrum samt køkken og badeværelse i lejemålets indgangsetage. Hver bolig har sit eget udeområde i form af en lille have eller en tagterrasse.

Bebyggelsen skaber et åbent men afskærmet gårdrum, som udgør beboernes fællesrum til ophold og leg. Facaderne er udført med klinkmonteret, glat teglspån i rødlige nuancer fra Strøjer Tegl og med lyse felter i træ ved indgangspartier. Vinduer og døre er udført i træ/aluminium, og taget er beklædt med tagpap. Indvendigt er væggene beklædt med gips og malet hvide, lofter er med hvid gips plank, og gulvene er belagt med 3-stavs lamelparket i lys ask. I badeværelser er vægge og gulve beklædt med lyse fliser.

Det har været vigtigt for AKB at sikre et godt og bæredygtigt byggeri. I planlægningen og arkitekturen har bæredygtighed derfor været et fokusområde, og boligerne lever op til nyeste energistandarder iht. Bygningsklasse 2020 jf. BR10. Det betyder, at boligerne har et meget lavt energiforbrug. Varmeudgiften til boligerne er således reduceret til et minimum og store dele af byggematerialerne er CO2-neutrale.

Til byggeriet er der udviklet en specialdesignet teglsten.
”Den er helt unik. Der var et krav om facader i tegl, og for at passe til byggestilen måtte en sten designes specielt til husene her”. Adm. direktør Thomas Raunsbæk, Scandi Byg