Sundholm Syd

Brydes Allé 20-24 / Amager Fælledvej 67-71, 2300 København S

Bygherre
Boligforeningen 3B
Entrepriseform
Underentreprise
Arkitekt
AI Arkitekter & Ingeniører
Areal
4860 m²
I Sundholm Syd på Amager har Boligforeningen 3B fået opført 48 nye familieboliger på mellem 80 og 130 m². Boligerne er opført efter KAB’s AlmenBolig+ koncept, som er et særligt koncept for boliger til familier, der kan og vil yde en indsats i boligen mod en lidt lavere månedlig ydelse.

Boligerne er en del af AlmenBolig+ rammeaftale 3, hvor Enemærke & Petersen vandt totalentreprisen, og Scandi Byg var underentreprenør på modulentreprisen på projektet i Sundholm Syd. 

Boligerne er opført som seks fritliggende blokke i tre og fire etager med en blanding af boliger i et, to og tre plan. På den ene side af bygningerne er der terrasser mens hovedindgangene er på modsatte side. Alle boliger har indgang fra enten stuen eller 1. sal. 

De er placeret frit på en gammel gartnerigrund, og et grønt have miljø er det samlende element for området med store træer og små pixihaver mellem husene. Midt i området ligger et gammelt vaskeri, som bevares og bruges som kunstfabrik. Indvendigt er boligerne holdt i lyse farver med trægulve i lys ask. Indretningen tager udgangspunkt i en basisindretning med de faste installationer – bad, køkken, teknik rum og depot, øvrig indretning er med åbne rum hvor den enkelte beboer har mulighed for selv at lave yderligere ruminddeling. Facaderne fremstår i riflet cortenstål, råaluminium og ubehandlet træ. Udtrykket er industrielt og stofligt - og i fint samspil med havernes frodighed og de begrønnede tage. 

Boligerne er udført med fokus på bæredygtighed, indeklima og energiforbrug, og opfylder således kravene til Lavenergiklasse 2015.

Arkitekturen i Sundholm Syd er meget anderledes end hvad man normalt ser, og netop arkitekturen er årsagen til at byggeriet er tildelt Københavns Kommunes Bygningspræmiering 2015 – en pris, der gives for godt og smukt byggeri, og Sundholm Syd fremhæves ydermere for at være et godt eksempel på et boligprojekt, hvor det er lykkedes at skabe et bæredygtigt, prisbilligt boligbyggeri i en god kvalitet.