Balders Have

Fasanskellet 3-17, 2630 Ishøj

Bygherre
Sydkystens Boligselskab c/o KAB
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter - JaJa architects
Areal
3.364 m²
Scandi Byg vandt i 2013, sammen med ONV Arkitekter, JaJa Architechts og Bascon rådgivende ingeniører, totalentreprisekonkurrencen på AlmenBolig+ Rammeaftale 4 under KAB.

Balders Have, som ligger på Fasanskellet i Ishøj, er et af de i alt 11 projekter under rammeaftalen, og består af 31 boliger fordelt på fire enheder i hhv. to og tre plan. Størrelsen på boligerne varierer fra 85-130 m² i hhv. 1 eller 2 plan, og alle har egen have og/eller terrasse.

Bebyggelsen fremstår med spring i facaderne, varierende højder, nicher og tagudformninger, som tilfører byggeriet et næsten skulpturelt udtryk.
Balders Have ligger som en “ryg” mod gaden og nabobebyggelsen og åbner sig op mod et skærmet gårdrum, vendt mod et grønt område med en lille skov. Det grønne område fungerer som et fælles centrum, der på en naturlig måde indbyder beboerne til fælles leg og ophold.

Boligerne er opført ud fra et basisbyggemodul, som indeholder alle de funktioner en moderne bolig kræver: basiskøkken med spiseplads, stue og en centralt placeret kerne med bad, toilet, garderobe og teknikrum. Den øvrige ruminddeling er fleksibel så beboerne, efter indflytning, selv kan opsætte skillevægge og inddele boligen i forhold til egne muligheder/behov.

Alle rum fremstår i lyse farver med flotte gulve i eg lamelparket, og badeværelser med klinker fra gulv til loft. Det lyse og lette udtryk komplementeres af ovenlysvinduer i de fleste boliger. De markante facader fremstår med klink-monteret, glat teglspån i varme jordfarver fra Røben. Tagene er med tagpap og er i konstruktionen forberedt for evt. senere oplægning af Mos-Sedum.

I AlmenBolig+ byggerierne er der fokus på bæredygtighed, indeklima og energiforbrug, og alle opfylder således kravene til Bygningsklasse 2020 jf. BR10.

Rejsegildet var traditionelt, men det samme kan man ikke sige om det flotte byggeri med sin nærmest skulpturelle form:
Med Balders Have er man nået til den fjerde generation af, hvad KAB’s administrerende direktør, Jens Elmelund, i sin tale kalder “den største almene succes i mange år.”