Egeskovvænge

Høje-Taastrup Boulevard, Skjeberg Allé, 2630 Høje-Taastrup

Bygherre
Boligselskabet AKB Taastrup c/o KAB
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter - JaJa architects
Areal
9.800 m²
Scandi Byg vandt i 2013, sammen med ONV Arkitekter, JaJa Architechts og Bascon rådgivende ingeniører, totalentreprisekonkurrencen på AlmenBolig+ Rammeaftale 4 under KAB.

Egeskovvænge er et af de i alt 11 projekter under rammeaftalen og består af 96 moderne, bæredygtige familieboliger samt et fælleshus placeret centralt i Høje-Taastrup. Egeskovvænge er en del af det nye boligkvarter, Skjeberg Allé. Scandi Byg opførte med Egeskovvænge den første del af det samlede Skjeberg Allé-projekt.

Boligerne er opført som en blanding af række- og etagehuse i op til 4 etager. Familieboligerne varierer således fra ét til tre plan i størrelser fra 84-115 m2 med to-fire værelser. Boligerne har enten adgang fra stueplan eller 1. sal. Alle boliger får egen altan eller have. Udvalgte boliger har et ovenlysvindue, som er oplukkeligt og kan betjenes. Boligerne i gavl har desuden et eller flere gavlvinduer. Boligerne er udført lyse og rummelige med hvidmalede gipsvægge og -lofter samt gulv af lamelparket eg. Den indvendige trappe er udført i hvidmalet stål med trin i egetræ og værn i glas, hvor håndliste er monteret på væg. Udvendigt er boligerne beklædt med naturskifer.

Boligerne er opført ud fra AlmenBolig+ konceptets basisbyggemodul, som indeholder alle de funktioner en moderne bolig kræver: basiskøkken med spiseplads, stue og en centralt placeret kerne med bad, toilet, garderobe og teknikrum. Den øvrige ruminddeling er fleksibel så beboerne, efter indflytning, selv kan opsætte skillevægge og inddele boligen i forhold til egne muligheder/behov.

Boligerne er samlet i gårdgrupper omkring fælles gårdrum. Midt i gårdene er der grønne fælles lege- og opholdsareal. Hertil kommer et fælleshus, som kan benyttes af Egeskovvænges beboere. Hele bebyggelsen er bundet sammen af et fælles stisystem, der leder hen til de enkelte boliger samt til det omgivende landskab af grønne marker og krat.

Husene er højisolerede lavenergiboliger og opført i energiklasse 2020, hvilket giver et lavt energiforbrug og lave forbrugsudgifter til vand og varme.

”Vi oplever en høj grad af tryghed ved Scandi Byg, der hver gang med stor professionalitet og erfaring leverer den bedst mulige kvalitet ift. de midler, der er til rådighed,” fortalte KAB’s byggedirektør Rolf Andersson.