Lyngholmskolen

Hvilebækgårdsvej 1, 3520 Farum

Bygherre
Furesø kommune
Entrepriseform
Hovedentreprise
Arkitekt
Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Areal
3000 m2
Scandi Byg har på rekordtid opført den nye Lyngholmskole, der skal rumme sammenlægningen af Bybækskolen og Stenvadskolen i Furesø Kommune med op til 800 elever.

Det omfattende projekt består af såvel en lettere modernisering af Stenvadskolens eksisterende bygninger som en nyopført udbygning på 3.000 m2, der bl.a. indeholder 12 klasseværelser, 4 hjemmeområder, 3 indskolingsklasser, mediatek, skolefritidsordning samt nyt lærerværelse. 

Furesø Kommune er en af landets klimakommuner. Energien er derfor i højsædet - energiklasse 1 - og energiomkostningerne er reduceret til kun 1/3 i forhold til de oprindelige skolebygninger fra 80’erne. Dette er opnået ved effektiv isolering, jordvarme og energirigtig belysning med sparepærer og bevægelsessensorer.

Arkitekturen går i naturlig forlængelse af en lettere ombygget administrationsbygning fra 1990 - og det samlede skolebyggeri fremstår således som én harmonisk - og fortsat landsbyagtig - helhed. Enkelt, smukt og tilgængeligt. Den nye skoletilbygning er opført på kun 4,5 mdr. fra byggetilladelsen til afleveringen i tæt samarbejde med Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har slået stregerne.