Det røde hjørne

Sundholmsvej 10, 2300 København S

Bygherre
Københavns Ejemdomme
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter
Areal
1650 m² fordelt på 3 etager 250 m² liggehaller, barnevognsdepot m.v.
Scandi Byg vandt, sammen med ONV Arkitekter, konkurrencen om den nye daginstitution på Sundholmsvej for Københavns Kommune; et markant nyt vartegn i 3 etager og med legepladser i terræn og på husets forskudte tagflader.

Den 10 grupper store institution er indrettet med gruppe- og fællesrum, kontorer, velfærdsfaciliteter, liggehaller og et stort produktionskøkken. 

De enkelte grupperum er lyse rum med en loftshøjde på 2,8 m - vandrette aflange vinduer er placeret, så børnene kan stå op og kigge ud, mens store udkragende, kvadratiske vinduer skaber en siddeniche, hvor børnene kan følge med i aktiviteterne på gaden. Store glaspartier mod fællesrummene og øvrige grupperum skaber en åben og visuel kontakt på tværs af bygningen. 

Indvendige overflader er malede vægge - enkelte i kontrastfarver, linoleumsgulve og lydabsorberende træbetonlofter.

Udvendige facader er beklædt med alukompositplader, og taget er udført som “grønt tag”. Dele af tagfladen på stue- og 1. salsplan fungerer som udeareal, og her er taget belagt med en legevenlig gummibelægning. 

Byggeriet er opført som lavenergiklasse 2015, hvor den “passive” tilførte energi er optimeret gennem konstruktion og design. Hensigtsmæssige installationer medvirker til at reducere energiforbruget, og som en yderligere energiforbedring er der etableret solceller på taget.