Barndommens land

Ragnhildgade 1, 2100 København Ø

Bygherre
Københavns Kommune
Entrepriseform
Hovedentreprenør
Arkitekt
Vandkunsten
Areal
2400 m2
Barndommens Land - som der så smukt synges i Benny Andersens sang fra 1981 - er nu blevet realiseret i form af en ny, integreret daginstitution i Ragnhildgade i København.

Projektet er udvalgt som bedste projekt i totalentreprisekonkurrence, med B. Nygaard Sørensen som totalentreprenør, Vandkunsten som arkitekt og Scandi Byg som modulproducent.

I husets midte opleves et fantastisk lysindfald via en stor gennemgående lysgård, der er åben i stueetagen og lukket med glas i de øvrige etager. Området omkring lysgården fungerer som husets naturlige centrum med gruppekøkken og plads til uformel leg på tværs af grupperne. Indretningen er fleksibel og kan ændres i takt med skiftende behov. 

Daginstitutionen, der er opført i tre etager, indeholder 6 børnehavegrupper og 9 vuggestuegrupper, svarende til 240 børn i alt. Gruppe- og funktionsrum er udformet som seks kubiske enheder, opbygget af rumstore moduler i Scandi Byg’s system. Enhederne er udvendigt beklædt med sort skifer, afbrudt på vestfacaden af et felt med lyst thermowood. Fællesrummene er etableret med facader og skillevægge i glas. 

Bæredygtigheden har været i fokus - og byggeriet er opført som energiklasse 1 med solceller på taget.