Det lille univers

Nordre Digevej 2, 2300 København S

Bygherre
Københavns Kommune
Entrepriseform
Hovedentreprise
Arkitekt
Arkitema
Areal
1770 m² fordelt på 3 etager 1700 m² legeplads
I hovedentreprise har Scandi Byg opført den integrerede daginstitution Det lille Univers, tegnet af arkitektfirmaet Arkitema.

Institutionen er disponeret som en integreret vuggestue og børnehave, der kan rumme ca. 170 børn samt en udflytter enhed på 50 børn samt 40 ansatte. Der er fælles køkken med spisefaciliteter til alle, dog i mindre grupper. Et koldt liggerum er tilknyttet i forbindelse med vuggestuen. 

Bygningen er i sit formsprog et moderne hus, opført i 3 etager - udformet som en længebygning, disponeret med åbne facader mod øst, og med en mere lukket facade mod vest, der danner ryg mod metrolinien.

Bygningen er beklædt med sorte beklædningsplader og herpå lodret beklædning af 34 mm brede cedertræsstave. Felter som lodrette jalousier, ligeledes udført af cedertræsstave, danner rum og afskærmning på loggiaen og ligeledes på tagterrassen. Det lille Univers er udført med en høj grad af energibesparende foranstaltninger, bl.a. solceller og mos på taget. Byggeriet opfylder kravene til lavenergiklasse 2. 

 

Tagterrassen udgør halvdelen af arealet på anden sal og som noget helt unikt er den indrettet som legeplads - belagt med gummifliser og med net over til bevarelse af bolde og andet legetøj.