Dybenskærvej

Dybenskærvej, 2650 Hvidovre

Bygherre
Boligselskabet Friheden, KAB
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
ONV Arkitekter
Areal
13.069 m2
Scandi Byg har i Hvidovre opført 125 almene familieboliger under AlmenBolig+-konceptet.

I 2009 vandt vi én af de seneste års største boligopgaver i Danmark, AlmenBolig+, som vi nu har opført 7 steder rundt om i landet. AlmenBolig+ er et forsøgsprojekt udviklet af KAB og godkendt af Velfærdsministeriet, som har til formål at etablere en ny generation af billige almene boliger. Boligerne på Dybenskærvej er mellem 85 og 125 m2, og uanset størrelsen er grundindretningen den samme med badeværelse og basiskøkken, mens resten er op til de nye beboere.

Den store variation i arkitektens sammensætning af boligtyper præger bebyggelsen, der opføres dels som rækkehuse i 2 etager, dels som 1-plans handicapvenlige boliger med overliggende 2-etagers rækkehuse. Byggeriet har vedligeholdelses venlige facader i naturskiffer, fleksible vindues skodder i flere farver samt mørke vinduesrammer og tagpap.

Udfordringen i AlmenBolig+ har været at udvikle et fleksibelt boligkoncept, der er billigt i både opførelse og drift, hvilket er lykkedes med Scandi Bygs løsning, der kan opføres fra 7.500 kr./m2.Boligerne er bygget med rumstore moduler.

Modulerne produceres på vores danske fabrik som færdige, velfungerende rum, som efterfølgende leveres på pladsen og opsættes på betonfundamenter. Boligerne er udviklet med fokus på energi og bæredygtighed og er opført som lavenergiboliger, Energiklasse 1 iht. BR08.