Stevns Rådhus

Rådhuspladsen 4, 4660 St. Heddinge

Bygherre
Stevns Kommune
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
Mangor & Nagel
Areal
2.138 m2
I begrænset licitation har Scandi Byg, i samarbejde med Arkitektfirmaet Mangor & Nagel, vundet totalentreprisen for udvidelse af rådhuset til Stevns Kommune.

Projektet er gennemført på baggrund af overordnede tekniske rammer og behov angivet af kommunen i udbudsmaterialet. Scandi Byg varetog totalentrepriseopgaven, og Mangor & Nagels ydelser omfatter konkurrenceprojekt, myndighedsprojekt, disponering af lokaler samt projektering.

Tilbygningen er udført som en længe i to plan med påbygget fløj i ét plan. Mod vest ender tilbygningen i en skråtstillet diamant, som indeholder kantine i stueplan. Facaderne er udformet som en kombination af skalmur og let beklædning, arkitektonisk svarende til eksisterende bygninger. 

Tilbygningen er indrettet med en bred midterkorridor og disponeret med kontorer til henholdsvis 1, 2-3 og 5-8 personer fordelt i stueplan og på 1. sal. Kontorerne er udført med lette vægge, som skaber stor fleksibilitet og lofter er udført som akustikregulerende systemlofter. 

Møderum, kantine og anretterkøkken med tilhørende kontor er samlet i den del af stueetagen, som ender i den skråtstillede diamant. Kantinen er et stort fleksibelt lokale, som via foldevægge kan forbindes til tre mødelokaler. Herved kan der skabes et stort sammenhængende lokale.

I projektet er fokus rettet mod energi og bæredygtighed og der er lagt vægt på at skabe et optimalt indeklima og optimale lydforhold. Udvendigt monterede screens samt en solafskærmende markise ved kantinen sikrer, at solens stråler ikke medvirker til overophedning af bygningen. Ventilationsanlægget er udført så der via styringen kan gennemføres passivkøling om sommeren.

Byggeriet overholder kravene til Lavenergiklasse 2015, uden brug af solceller. 

Kontakt os