Eurofins

Ladelundvej 85, 6600 Vejen

Bygherre
Vejen Invest A/S
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
Nodo Arkitekter
Areal
6.390 m²
Eurofins Steins Laboratorium – Danmarks største laboratorium inden for fødevarer og foder.

Eurofins Steins Laboratorium – Danmarks største laboratorium inden for fødevarer og foder - ønskede at samle sine danske aktiviteter på ét sted og valgte Vejen som sit nye hovedsæde. Det betød en kraftig udvidelse af de eksisterende faciliteter i Vejen, og Scandi Byg fik totalentreprisen på opførelsen af en ny kontor- og laboratoriebygning i samarbejde med bygherre og Nodo Arkitekter. 

Med udvidelsen blev medarbejderstaben øget fra 200 til 400 medarbejdere i Vejen. Byggeriet er disponeret med tre parallelle bygninger, der er sammenbygget på midten med moduler til driftstekniske installationer. Samlet set er der 6390 m² under tag opført som en kombination af færdige moduler og støbt terrændæk / løse tagelementer.

Montagen blev udført på 9 uger. Samtidig med montagen og den efterfølgende færdigaptering implementerede Ingeniørne A/S ret komplekse tekniske installationer i bygningen – herunder procesventilation, varme, køling, gasser, trykluft, vakuum samt et energikoncept baseret på jordvarme og udstrakt udnyttelse af genvinding. 

En stram tidsplan blev overholdt, og byggeriet blev taget i brug kun syv måneder efter opstart af modulmontagen. 

Kontakt os