Kilehusene

Birkekær / Teglvænget, 4000 Roskilde

Bygherre
Birkekær/Teglvænget ApS c/o MT Højgaard A/S
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
Holscher Nordberg
Areal
6.569m²
I åbent samarbejde har Scandi Byg og MT Højgaard udviklet og optimeret Kilehusene - et projekt med opførelse af 55 rækkehuse på Birkekær/Teglvænget i Roskilde.

Bebyggelsen er opført af Scandi Byg i tre etaper og har et samlet brutto-etageareal på 6.569 m² med tilhørende haver, carporte, fælles-arealer m.v.

Kilehusenes arkitekt, Holscher Nordberg, har ladet sig inspirere af den nye nordiske stil, hvor fokus er på naturlige materialer, rene linjer og afdæmpede farver og for at leve op til den kendte nordiske kvalitet, indrettes boligerne med indbyggede kvalitetshvidevarer, smukke plankegulve i eg og glatte lofter i gips.

Kilehusene er opført i træ og facaderne er beklædt med grådæmpet tegl i kombination med sorte facadeplader og vinduespartier i træ-alu. Tagene er beklædt med sort tagpap, og de enkelte boliger adskilles af et sortmalet plankeværk.

Boligerne er i to plan, og alle har have mod syd eller vest samt en mindre forhave. Hvad angår planløsninger, kan man vælge mellem tre forskellige grundtyper, der hver især fås med enten carport eller privat parkeringsplads tæt på indgangen. 

Kilehusene ligger omgivet af åbne marker og enge og støder desuden op til det beskyttede Svogerslevkilen, hvilket betyder, at de omkransende arealer heller ikke i fremtiden vil blive bebygget.

Kilen, der er med til at skabe bebyggelsens cirkelform, er et unikt arkitektonisk element, der giver beboerne nogle helt særlige individuelle muligheder.
I samarbejde med indretningsarkitekten er der udarbejdet en række spændende indretningsforslag til kilen. De forskellige løsninger har været tilkøb, således at kilen kunne stå færdigindrettet ved indflytning.