Pensionskasserne stiller i stigende grad krav om Svanemærket

28 august, 2020

Pensionskasserne efterspørger i stigende grad boligbyggeri med Svanemærket, som både gavner miljøet og byggebranchen, og det glæder vi os over hos Scandi Byg.

I en tid hvor miljø og klima for alvor er kommet på dagsordenen, går landets største pensionskasser nu forrest og sætter en klar retning, når det kommer til miljømæssigt bæredygtige investeringer i boligbyggeriet. Flere og flere af landets pensionskasser inddrager nemlig Svanemærket som en del af deres strategier. Det skriver Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark, i en pressemeddelelse.

Hos Scandi Byg har vi også mærket til de øgede krav om svanemærkede boligbyggerier, hvilket blandt andet er resulteret i, at vi for nyligt har indgået en langsigtet samarbejdsaftale med PensionDanmark. Her var Svanemærket ét af en række parametre, der gjorde, at valget faldt på Scandi Byg.

- I Scandi Byg har vi en mission om at sætte standarden for fremtidens byggeri gennem fokus på innovation og bæredygtighed. De store pensionskasser har musklerne til at skubbe boligmarkedet og byggebranchen i en mere bæredygtig retning. Det er derfor meget positivt, at de nu stiller krav om Svanemærket, og at vi sammen kan sikre grønnere byggerier og skabe attraktive ejendomme med forbedret indeklima og høj beboertilfredshed, siger direktør i Scandi Byg, Jesper F. Hoffmann.  

Et svanemærket byggeri er blandt andet kendetegnet ved lavt energiforbrug, skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, materialekontrol samt god kvalitet via gennemgang af en uvildig tredjepart. Svanemærket er dermed med til at fremme cirkulær økonomi og reducere klimabelastningen.

Tidligere blev Svanemærket mest anvendt til prestigebyggeprojekter, men vi kan hos Scandi Byg tydeligt mærke, at flere og flere i byggebranchen i stigende grad sætter overliggeren højt og fokuserer på bæredygtighed – og det glæder vi os over.

For at bidrage så meget som muligt til et bæredygtigt byggeri har vi desuden valgt at levere Svanemærket som standard på boligbyggeri uden, at det skal koste mere for kunden, hvilket du kan læse mere om her.

Du kan også læse Miljømærkning Danmarks pressemeddelelse om pensionskassernes krav om Svanemærket her.

Fakta om svanemærket byggeri
I januar 2020 var der i Norden mere end 12.000 færdigbyggede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner med Svanemærket – og mere end 22.000 er under konstruktion. Det er mere end en fordobling fra januar 2018.

Kontakt os