Mid Yell High School

Mid Yell Junior High School, Mid Yell, Shetland, ZE2 9BN

Bygherre
Shetland Islands Council
Entrepriseform
Hovedentreprise
Arkitekt
Acanthus Architects df
Areal
2300 m²
Scandi Byg fik, med opførelsen af Mid Yell Junior High School, endnu engang til opgave at producere et færdigt byggeri til fjerne destinationer.

Scandi Byg fik, med opførelsen af Mid Yell Junior High School, endnu engang til opgave at producere et færdigt byggeri til fjerne destinationer. Denne gang var det en skole til Shetlandsøerne, nærmere bestemt til landsbyen Mid Yell på øgruppens næststørste ø Yell. 

Projektet blev gennemført i samarbejde med Acanthus Architects df fra Skotland, og de skotske arkitekter udtrykte stor begejstring for samarbejdet og for de muligheder for optimal indretning og design, der kan skabes i modulbyggeri.

Det samlede byggeri består af 54 moduler, produceret på Scandi Bygs fabrik i Løgstør, og efterfølgende transporteret til havnen i Løgstør, kun få hundrede meter fra produktionshallerne. Her blev de lastet på et skib og sejlet til Shetlandsøerne, hvor Scandi Bygs montagehold stod klar til at montere og færdiggøre skolen så den var klar til det nye skoleår, komplet med klasselokaler, skolekøkken, bibliotek, musiklokale, træ- og metalsløjdværksteder, skolelægeklinik, lærerværelser m.v.. Byggeriet er monteret på fundamenter støbt af MT Højgaard, som var totalentreprenør på projektet, og som også opførte den store, dobbelthøje aula centralt i byggeriet. 

Øen Yell er en mindre ø med ca. 1000 indbyggere, og skolen skal rumme øens ca. 120 elever fra børnehave til gymnasietiden. 

På grund af de særlige vejrforhold på de forblæste nordatlantiske øer er bygningerne konstrueret med særlig klimaskærm med dobbelt membran bag facadebeklædningen og specielle norsk fremstillede vinduer, der kan modstå den nærmest vandrette regn, som ofte pisker ind fra havet. Den udvendige beklædning i lærketræ og kompositmaterialet Trespa egner sig også godt til det barske klima. Byggeriet ligger forskudt i et og to plan på den let skrånende fjeldside.