Chr. Bloms Gate

Chr. Bloms gate 18-20, Drammen, Norge

Bygherre
Drammen Eiendom KS, Norge
Entrepriseform
Totalentreprise
Arkitekt
---
Areal
552 m²
Som totalunderentreprenør har Scandi Byg udviklet og genopført 10 nye fleksible lejeboliger i to etager med en god totaløkonomi og med økonomisk vanskeligt stillede borgere som målgruppe.

Drammen Kommune overtog i 2012 ejendommen Chr. Bloms gate 18-20, men nåede ikke at tage de otte lejligheder i brug før bygningen blev totalskadet i en brand. Kommunen ønskede efterfølgende at få udviklet og genopført ejendommen med nye fleksible lejeboliger med en god totaløkonomi og med økonomisk vanskeligt stillede borgere som målgruppe. Drammen Eiendom, som er Kommunens ejendomsforvalter, sendte projektet i udbudskonkurrence med det mål, at indgå samarbejde med et komplet team af entreprenør og rådgivere som kunne levere det bedst mulige udviklingskoncept for boliger. 

Totalentreprenør Asker Entreprenør AS vandt konkurrencen sammen med Scandi Byg som totalunderentreprenør. 

Planløsninger med høj boligkvalitet og æstetisk/arkitektonisk kvalitet i byggeriet var, sammen med robuste løsninger med enkelt vedligehold, lave drifts- og vedligeholdsudgifter, konkurrenceparametre.

Byggeriet er udført som én bygning i to etager med 10 lejligheder fordelt med 5 lejligheder på hver etage og med indgang til den enkelte lejlighed fra en bred glasinddækket svalegang. Alle lejligheder er holdt i lyse farver og med trinlydsdæmpning i gulvene og akustikregulerende loftbeklædning.

Bygningens udvendige udtryk er stilrent og dynamisk med vandret- og lodretstående bræddebeklædning samt døre og vinduesfyldninger malet i et flot mix af sort og rød/orange.

Boligerne er fremstillet som præfabrikerede rumstore moduler på Scandi Bygs danske fabrik og derefter transporteret til byggepladsen i Norge. Dette giver kortere  byggetid på pladsen, mulighed for produktion under klimatisk gunstige forhold, optimale betingelser for kvalitetskontrol samt et byggeri med et godt indeklima. Scandi Byg har en Teknisk Godkjenning fra det norske SINTEF Byggforsk. og byggeriet er udført iht. til dette samt TEK 10.