Solrækkerne

20 april, 2017

Scandi Byg opfører de første boliger i NærHeden

I fremtidens forstad i Hedehusene er der lagt vægt på en nem hverdag og fællesskaber for den moderne familie. Fredag den 7. april blev spaderne for første gang sat i jorden for at markere starten på 48 rækkehuse i Solrækkerne, der bliver de første boliger i NærHeden, som fremover skal rumme 3.000 boliger.

Første etape af byggeriet består af 25 rækkehuse, som vi i Scandi Byg opfører for MT Højgaard. De energivenlige boligmoduler, der skal samles til 10 ejerboliger i ét plan og 15 i to plan, bygges i vores produktionshaller i Løgstør. Her monteres så meget som muligt på rette plads fra køkkener og bad over gulve, vinduer og døre til strøm og vand, hvorefter boligmodulerne transporteres til NærHeden og monteres, facadebeklædes og tilsluttes på fundamenterne.

Boligernes størrelser varierer fra 83 til 113 kvadratmeter, alle med gårdhaver og terrasser og facademæssigt beklædt med røde teglspån og sort træbeklædning. Solrækkerne genfortolker et traditionelt landsbymiljø med mindre pladser og stræder mellem boligerne i et varieret forløb – skabt i forening af landskabsarkitekterne, MASU Planning, og arkitekterne Holscher Nordberg.

Boligerne er udviklet i et samarbejde mellem MT Højgaard og Scandi Byg, og projektet bliver en videreføring af de erfaringer, vi sammen har gjort os på bl.a. Kilehusene i Roskilde.

Hos MT Højgaard Projektudvikling, siger Jacob Martin Andersen om forventningerne til Scandi Bygs opgaveløsning med Solrækkerne:

”Vi ved jo fra mange års tillidsfuldt samarbejde hvad Scandi Byg står for, uanset om det er kontordomiciler, laboratorier, almene boliger eller - som her - private boliger. Nemlig høj kvalitet, hurtig projektløsning og effektiv styring til fornuftige penge uden slinger i valsen. Samtidig har vi haft de ejendomsmæglere, som vi samarbejder med, på besøg i Løgstør og opleve Scandi Bygs produktion under tag. Det gav meget mening for dem i salgssammenhæng. Vi glæder os til såvel dette samarbejde med Scandi Byg som kommende boligprojekter, som vi har på tegnebrættet og håber at kunne blive enige om”.


Hvis du vil vide mere om Solrækkerne eller vores byggekoncept, er du velkommen til at kontakte Salgsdirektør Jesper Hoffmann.

Kontakt os