Øger aktiviteten i produktionen: skal ansætte op mod 70 nye medarbejdere

12 oktober, 2023

Flere nye byggeprojekter betyder, at der igen er blevet travlt hos Scandi Byg i Løgstør. Så travlt at virksomheden inden næste sommer skal ansætte tæt på 70 nye medarbejdere i produktionen. De første skal ansættes inden nytår, og virksomheden har således startet rekrutteringsprocessen efter de mange nye medarbejdere.

Nærheden og Fælledby er blot nogle af de boligprojekter, der er skudt i gang hos Scandi Byg, og derfor har virksomhedens produktionsmedarbejdere fået ekstra travlt. For at følge med den øgede aktivitet er modulproducenten nu på udkig efter tømrer og andre faglærte, men også ufaglærte bliver opfordret til at søge mod Løgstør. Scandi Byg kommer nemlig til at mangle tæt på 70 medarbejdere inden for det næste års tid.

- Scandi Byg har tidligere været udfordret af flere udskudte byggeprojekter blandt andet Fælledby på Amager, hvor vi i første omgang skal opføre hele 351 boliger i den nye bydel. Men nu er vi i gang med at producere de mange hundrede træmoduler, som skal udgøre boligerne. Det kræver selvsagt endnu flere hænder, og derfor er vi i den positive situation, at vi nu starter en rekrutteringsproces, hvor vi i første omgang skal ansætte mellem 45-50 nye medarbejdere, siger administrerende direktør hos Scandi Byg, Torben Bloch Nielsen. Han suppleres af Henrik Lundgaard Jensen, produktionschef hos Scandi Byg:

- Vi er især på udkig efter medarbejdere inden for tømrerfaget, der skal bygge vores moduler i produktionslokalerne i Løgstør. Men vi har også behov for faglærte såsom malere og elektrikere, da vi leverer en samlet løsning til vores projekter, hvor alt fra elektricitet til VVS bliver lavet i modulerne, inden de bliver samlet på byggepladsen.

En anderledes onboardingproces
De nye produktionsmedarbejdere vil indgå i nuværende aftenholdskift, som arbejder fire dage om ugen, og Henrik Lundgaard Jensen forklarer, at der er gjort et stort forberedelsesarbejde for, at de nye medarbejdere falder godt til i Scandi Byg:

- Det næste års tid får vi en hel del nye kollegaer, og når man ansætter så mange, bliver onboardingprocessen også noget anderledes. Vi har blandt andet kørt et projekt, hvor vi har analyseret vores arbejdsgange og standardbeskrevet processerne. Det giver os nogle klare retningslinjer for, hvordan vi oplærer de nye medarbejdere, og vi kan også oplære dem hurtigere end normalt, uden at det går ud over kvaliteten eller arbejdslysten, forklarer Henrik Lundgaard Jensen og tilføjer:

- Vi har også en køreplan for, hvordan vi kortlægger medarbejdernes kompetencer, så vi får dem placeret de rigtige steder i produktionen, hvor de kan udvikle deres færdigheder og dygtiggøre sig.

Scandi Bygs rekrutteringsproces starter i uge 41, og Henrik Lundgaard Jensen håber på, at mange vil søge mod Scandi Byg og Løgstør. Til foråret skal der ansættes yderligere nye kollegaer.