Scandi Byg investerer i DGNB-kompetencer

04 marts, 2022

Fire medarbejdere ved Scandi Byg har for nylig gennemført et indgående uddannelsesforløb hos Green Building Council Denmark, der betyder, at virksomheden nu ikke alene kan rådgive om Svanemærket, men også DGNB-systemet.

Bæredygtighedscertificeringer fylder mere og mere i byggebranchen, og som en ansvarlig virksomhed med fokus på innovative og klimavenlige løsninger i byggeriet har Scandi Byg valgt at få sit byggesystem svanemærket. Men den certificering står ikke længere alene. Virksomheden har nemlig investeret i interne DGNB-kompetencer.

Fire medarbejdere fra Scandi Byg har netop gennemført et uddannelsesforløb hos Green Building Council Denmark, som er ansvarlig for DGNB-certificeringen. Uddannelsen giver en indgående forståelse for DGNB-certificeringssystemet for nye bygninger samt kompetencer inden for rådgivning og vejledning om, hvad der skal til for, at et byggeri lever op til DGNB-certificeringen.

En af de fire medarbejdere, der nu kan kalde sig for DGNB-konsulent, er Joan Bruun Thiesen, HSE-Manager i Scandi Byg:

- Hos Scandi Byg har vi længe arbejdet med bæredygtighedscertificeringer, og vi har mange års erfaring med at bygge efter både Svanemærket og DGNB-certificeringen. Vi har tidligere fået DGNB-rådgivningen udefra, men den rådgivning kan vi nu selv varetage. Det betyder blandt andet, at vi allerede i den indledende dialog kan rådgive bygherre om, hvad der skal til for, at et byggeri bliver bæredygtigt i forhold til DGNB-certificeringen – og dermed planlægge herefter, siger hun og fortsætter:

- Med de nye kompetencer kan vi desuden endnu bedre relatere, hvor Svanemærket og DGNB overlapper og adskiller sig fra hinanden. DGNB kigger eksempelvis langt mere på det omkringliggende byområde, og det kommer først i nogle af de nye krav til Svanemærket. Derudover skal man i DGNB-processen vurdere livscyklusomkostningen, mens det ikke er et krav ved Svanemærket. På den måde supplerer de to certificeringer hinanden rigtig godt og giver os endnu stærkere kompetencer inden for bæredygtigt byggeri.