Scandi Byg indleder spændende samarbejde om bæredygtige mobile living-løsninger

11 marts, 2021

Den danske modulproducent Scandi Byg har netop indgået en rammeaftale med det tysk-estiske firma LTG Lofts to go om produktion af såkaldte coodos, som er en innovativ og æstetisk mobile living-løsning, der kan anvendes til alt lige fra forretning og kontorbygning til private ferieboliger og overnatningshuse på større ferieresorts. Scandi Byg bliver dermed producent af to særlige coodo-modeller, coodo sun og coodo earth, som produceres i træ og sælges via licenstagere i Europa.

Det ligner et futurisk hjem med de buede linjer og enorme glaspartier, og på mange måder er de såkaldte coodos også fremtidens byggeri. De er nemlig produceret som modulbyggeri, der er både bæredygtige og miljøvenlige samtidig med, at de let kan transporteres, ombygges og placeres overalt i verden og anvendes til både beboelse, forretning, fritidshus og kontorbygning.

Det er det tysk-estiske firma LTG Lofts to go, der står bag de æstetiske coodos, og Scandi Byg, der har speciale i industriel fremstilling af rumstore moduler, har netop indgået en rammeaftale med virksomheden. Den indebærer, at Scandi Byg skal stå for at producere en række af de coodos, LTG Lofts to go løbende sælger via licenstagere i hele Europa.

- Det glæder os meget, at vi netop har indgået en aftale med LTG Lofts to go. Det er et rigtig spændende projekt, der i høj grad taler ind i fremtidens bæredygtige byggeri og livsstil og dermed også vores egne modulbyggerier. Samtidig er det et meget anderledes produkt end vores egne moduler, så vi ser frem til at dykke ned i de mobile living-løsninger og få endnu et spændende produkt på hylden, siger Scandi Bygs administrerende direktør, Christian Halken, og supplerer:

- Vi forventer, at interessen for coodo-konceptet i første omgang bliver størst i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland, eftersom der i disse lande i forvejen er et stort fokus på bæredygtigt modulbyggeri og byggeri i træ. Indtil videre kender vi dog ikke omfanget af aftalen, men ved, at LTG Lofts to go er i gang med konkrete forhandlinger med forskellige ferieresorts i Europa, som kan betyde salg af et større antal over de kommende år. Vi håber således på, at projektet vinder stort indpas, og vi glæder os til at se, hvor stor ordrevolumen bliver de kommende år.

I aftalen bliver Scandi Byg producent af de særlige modeller kaldet coodo sun og coodo earth med træfacader, som fås i forskellige størrelser. coodo sun kan tilkøbes med 20 kvadratmeter pergola, mens coodo earth som standard produceres med en 12 kvadratmeter integreret terrasse. Når modulerne er produceret på fabrikken i Løgstør, står kunden selv for transporten og monteringen af de færdigbyggede løsninger.

Med fokus på flytbarhed og miljøet
Den innovative coodo repræsenterer en ny dimension inden for fleksible, flytbare boligløsninger og lægger op til at blive ét med det omkringliggende miljø, som den befinder sig i. Og ifølge LTG Lofts to go er det ikke tilfældigt, at det netop er danske Scandi Byg, der skal producere de særlige træmoduler:

- Industrielt fremstillet modulbyggeri er populært som aldrig før – og af gode grunde – og med Scandi Bygs over 40 års erfaring med produktudvikling og modulbyggeri var det en attraktiv samarbejdspartner for os at få med ombord på coodo-konceptet. Scandi Byg leverer en meget høj kvalitet, har en innovativ og bæredygtig byggeproces og er markedsførende inden for modulbyggeri i Danmark. Vi er derfor rigtig glade for det nye samarbejde, og vi ser frem til at placere coodos rundt om i hele Europa sammen med dem, siger Mark Dare Schmiedel, der er CEO og grundlægger af LTG Lofts to go.

Scandi Byg har allerede leveret en coodo-prototype, og flere følger, som vil blive udstillet som showrooms rundt omkring i Europa.

Du kan læse mere om coodo-konceptet på www.coodo.com.

Kontakt os