Rejsegilde på de første almene boliger med Svanemærket i Danmark

10 marts, 2020

Overborgmester Frank Jensen ønskede Boligforeningen 3B tillykke med deres 66 nye svanemærkede familieboliger, da der 9. marts blev holdt rejsegilde på Store Solvænget i Urbanplanen på Amager.

Der var stor begejstring blandt både gæster og talere, da der mandag den 9. marts blev holdt rejsegilde på de almene boliger Store Solvænget, som vi opfører i totalentreprise for Boligforeningen 3B.
Begejstringen skyldtes ikke mindst, at boligerne som de første almene boliger i Danmark bliver certificeret med Svanemærket, og dermed er de et vigtigt skridt på vejen mod mere bæredygtigt boligbyggeri. Og da de jo opføres som moderne træbyggeri har de også en stor effekt i forhold til at mindske CO2-aftrykket fra nybyggeri.

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, var på talerstolen og benyttede lejligheden til at fremhæve, at København med Store Solvænget nu får miljøvenlige boliger, der er til at betale:

”Et kæmpe tillykke til 3B med rejsegildet. Tak for at I er gået i front, så vi med Store Solvænget får det første svanemærkede almene byggeri i Danmark. Det er helt fantastisk, når et byggeri som dette både er socialt og grønt bæredygtigt. Nu får vi almene boliger, der er til at betale og så er de samtidig svanemærkede. Det er til gavn for både beboere, håndværkere og miljøet.”

Adm. direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk, lagde i sin tale vægt på, at vi i Scandi Byg har valgt at tage et samfundsansvar:
”Jeg kan ikke udtrykke med ord, hvor pavestolt jeg er over, at vi i dag kan fejre Danmarks første svanemærkede almennyttige boliger. Bæredygtigt byggeri ligger i Scandi Bygs DNA og for 3 år siden traf vi en vigtig beslutning om at Svanemærke alle vores boligbyggerier som standard, hvad enten kunden efterspørger det eller ej og helt uden meromkostning. For os handler det om at tage et vigtigt samfundsansvar”.

Store Solvænget opføres under vores AlmenBolig+ rammeaftale med KAB og 3B. Bebyggelsen består af 66 almene familieboliger samt et fælleshus, der forventes klar til indflytning i november 2020.
Scandi Byg er totalentreprenør på byggeriet, der er tegnet af ONV Arkitekter og JAJA Architects med COWI som rådgivende ingeniører.

Du kan læse mere om beslutning bag at svanemærke Store Solvænget her.
Læs pressemeddelelse fra Københavns Kommune her.

Hvis du vil vide mere om Store Solvænget eller vores bæredygtige løsninger, er du velkommen til at kontakte Salgsdirektør Jesper Hoffmann på jfh@scandibyg.dk eller +45 4054 8353.

Kontakt os