Mød Nadia: ”Hos Scandi Byg har jeg haft mulighed for at komme rundt om alle facetterne i byggeriet”

13 juni, 2024

Det var et ønske om et karriereskifte, der førte Nadia, der læser til bygningskonstruktør på KEA, på sporet af Scandi Byg. Her har hun fundet en praktikplads, hvor teorierne fra undervisningen kan omsættes til praksis, og hvor hun får berøringsflade med alt fra projektering til produktion og udførelse.

Nadia har snart færdiggjort sit 6. semester på KEA – Københavns Erhvervsakademi, der har bestået af en længerevarende praktikperiode i Scandi Byg. Under praktikforløbet er Nadia blevet en integreret del af byggeledelsen, og når forløbet slutter til sommer, tager hun en masse læring med sig i bagagen.

- Jeg er uddannet folkeskolelærer, men arkitektur og byggeri har altid fyldt meget i mit liv, og det var noget, som jeg savnede i mit professionelle virke. Særligt det bæredygtige byggeri har længe haft min interesse.  Som bygningskonstruktør får jeg mulighed for at kombinere en håndværksmæssig karriere med fremtidens grønne løsninger inden for byggeriet, siger Nadia og fortsætter:

- Da jeg skulle vælge en praktikplads, skilte Scandi Byg sig ud fra andre steder. Virksomheden har mange års erfaring med træbaseret byggeri og høje interne krav til cirkularitet og bæredygtighedscertificeringer. Ofte vælger man en mere snæver retning, men hos Scandi Byg har jeg haft mulighed for at komme rundt om alle facetterne i byggeriet lige fra projektering af den givende byggesag til produktionen og montering af modulerne på byggepladsen.

En byggeplads i fuld fart

Scandi Byg modner den pågældende byggegrund samtidig med, at modulerne bliver produceret i fabrikshallerne i Løgstør, og det har givet Nadia mulighed for at få indsigt i et væld af de opgaver, der sker under et byggeprojekt på trods af, at praktikken kun har varet et halvt års tid.

- De første uger gik mest med møder, hvor jeg skulle sættes ind i den omfattende byggesag, jeg blev koblet på. Men hurtigt stod jeg med ansvaret for at gennemgå og sammenligne tilbud fra underentreprenører for at vurdere hvilke løsninger, der skulle vælges. Jeg har også været ansvarlig for at opdatere tidsplanerne, hvilket har krævet en hel del koordinering mellem aktørerne på byggepladsen, fortæller Nadia og tilføjer:

- Tidligt i praktikperioden var jeg i Løgstør, hvor jeg oplevede produktionen af modulerne på tæt hold. Det gav mig en forståelse for modulproduktionen, og det var en god indsigt at have, da jeg også har haft ansvar for byggepladsrunderinger og registreringer i forhold til at overholde DGNB-præcertificeringen på byggesagen.

I fremtiden vil Scandi Byg have endnu flere kvinder på byggepladserne

Nadias praktikperiode slutter snart, og når de næste praktikanter skal findes, håber Scandi Byg, at flere kvindelige studerende vil udvise interesse. For som ambassadør for Boss Ladies kæmper virksomheden for, at flere kvinder vælger en erhvervsuddannelse inden for byggeriet.

- Vores kvindelige kollegaer er med til at skabe en anden dynamik på arbejdspladsen, og de kan også komme med nogle andre synspunkter, når vi skal løse en opgave. Det har været en fornøjelse at have Nadia med ombord, og i Scandi Byg håber vi, at flere som hende vælger byggebranchen til i fremtiden, siger Henrik Aabel Vestergaard, projektdirektør i Scandi Byg. Han suppleres af Nadia:

- Jeg tror, at de fleste af de kvinder, der er i branchen, vælger byggeriets tidligere faser frem for udførslen, da denne ofte er mere kaotisk - men min praktikperiode hos Scandi Byg har givet mig så meget læring og viden, som jeg ikke ville være foruden, og jeg vil da opfordre flere kvinder til at gå den udførende vej og komme ud på pladserne under praktikperioden, siger hun afsluttende.