Ny højskole i Roskilde

19 december, 2018

Den første nybyggede højskole i 50 år åbner med boliger fra Scandi Byg

Til januar slår Roskilde Festival Højskole (RoFH) dørene op til den første nybyggede almene højskole i 50 år, og vi har opført alle elev- og lærerboliger.

Der ligger 12 års planlægning bag højskolen, og det har været meget inspirerende for os i Scandi Byg at arbejde sammen med ildsjælene bag projektet – deres entusiasme og begejstring har været smittende.

TV2 Lorry har lavet et fint indslag om højskolen og tankerne bag projektet - du kan se indslaget her.

Vi har opført to elevblokke på hver fire etager med 32 elevværelser og plads til i alt 120 elever, to lærerboliger samt en forstanderbolig. 
Eleverne kommer til at bo i en husgruppe, som hver har plads til i alt 20 beboere fordelt på dobbelt- og tremandsværelser. Husgruppens hjerte er fællesrummet, hvor de råder over et te-køkken, loungemiljø og små nicher til at arbejde, spille eller bare mødes over en kop te.

RoFH ligger i den kreative bydel Musicon i Roskilde, og arkitekterne ønskede derfor en rå arkitektur, der passede ind i det tidligere industrielle område. Højskolens faglokaler, foredragssal og andre fælleslokaler opføres i en tidligere fabrikshal til betonproduktion.

Hvis du vil vide mere om projektet og Scandi Byg, er du velkommen til at kontakte Salgschef Jess Juul Nicolaisen.
Du kan læse mere om RoFH her.

Kontakt os