Ny højskole i Roskilde

19 december, 2018

Den første nybyggede højskole i 50 år åbner med boliger fra Scandi Byg

Til januar slår Roskilde Festival Højskole (RoFH) dørene op til den første nybyggede almene højskole i 50 år, og vi har opført alle elev- og lærerboliger.

Der ligger 12 års planlægning bag højskolen, og det har været meget inspirerende for os i Scandi Byg at arbejde sammen med ildsjælene bag projektet – deres entusiasme og begejstring har været smittende.

TV2 Lorry har lavet et fint indslag om højskolen og tankerne bag projektet - du kan se indslaget her.

Vi har opført to elevblokke på hver fire etager med 32 elevværelser og plads til i alt 120 elever, to lærerboliger samt en forstanderbolig. 
Eleverne kommer til at bo i en husgruppe, som hver har plads til i alt 20 beboere fordelt på dobbelt- og tremandsværelser. Husgruppens hjerte er fællesrummet, hvor de råder over et te-køkken, loungemiljø og små nicher til at arbejde, spille eller bare mødes over en kop te.

RoFH ligger i den kreative bydel Musicon i Roskilde, og arkitekterne ønskede derfor en rå arkitektur, der passede ind i det tidligere industrielle område. Højskolens faglokaler, foredragssal og andre fælleslokaler opføres i en tidligere fabrikshal til betonproduktion.

Hvis du vil vide mere om projektet og Scandi Byg, er du velkommen til at kontakte os på +45 9867 2500.
Du kan læse mere om RoFH her.