Nu er kontrakten i hus – Fælledby-byggeri fejres med manér

05 maj, 2022

Inden længe kan byggeriet til de første 351 boliger, der bliver både Svanemærket og DGNB Guld-certificeret, i Fælledby på Amager for alvor sættes i gang. Og det var en nyhed, der har været længe ventet hos Scandi Byg. Derfor blev den fejret med pølsevogn på fabrikken i Løgstør og med pizza til alle Scandi Byg-medarbejdere på byggepladserne rundt om i Danmark og til aftenholdet i produktionen.

Det var en glædelig nyhed, da Scandi Byg, der er totalentreprenør på Fælledby på Amager, fik konverteret den betingede kontrakt til en ubetinget kontrakt. Derfor blev alle Scandi Byg-medarbejdere samlet til en ristet hotdog eller to på fabrikken i Løgstør, og der blev serveret pizza til alle kolleger på byggepladserne rundt om i landet og til dem, der havde aftenhold i produktionen. 

- Vi er glade for at få den ubetingede kontrakt i hus til det omfattende og meget ambitiøse byggeri på Amager, som af forskellige årsager har været udskudt. Vi besluttede derfor at fejre nyheden med hotdogs og pizza til alle medarbejdere – uanset om de var på fabrikken i Løgstør eller på en af de mange byggepladser rundt om i landet, fortæller direktør hos Scandi Byg, Christian Halken.

Inden længe skal Scandi Byg således til at opføre 171 boliger i det såkaldte Nordøstlige nabolag og 180 studieboliger i det sydlige nabolag i Fælledby. Fælles for de mange boliger er, at de alle skal opføres som energivenlige boliger, og de skal certificeres med både Svanemærket og DGNB Guld, så beboerne ikke alene får boliger med et lavt CO2-udslip, men også et sundt og godt indeklima.

Danmarks første bydel i træ
Det er By & Havn og PensionDanmark, der ejer projektselskabet Fælledby, som står bag den nye bydel på Amager. Her er visionen at skabe fremtidens klimavenlige boligområde i tæt samspil med naturen. Derfor skal hele bydelen opføres i træ som det gennemgående byggemateriale, herunder skal 80 procent af bygningerne primært bestå af træ og have facader, der blandt andet består af genbrugsmaterialer.

Fælledby får i alt tre nabolag med både almene-, studie- og lejeboliger. Derudover skal der etableres forretninger, caféer, en kommunal folkeskole med idrætshal samt en daginstitution i hvert af de nordlige nabolag.

Det er forventningen, at de første beboere kan flytte ind i Fælledby i midten af 2024.