Miljøprisen 2018

08 november, 2018

Vi er nomineret til Miljøprisen ved Danish Building Awards 2018 for vores Svanemærkning

Når årets Building Awards bliver uddelt den 9. november, er Scandi Byg blandt de tre nominerede til Miljøprisen.

Prisen har fokus på miljø og cirkulær økonomi, og den uddeles til den virksomhed, som på en særlig måde har formået at indtænke hensynet til miljøet eller naturen i løsningen og som fremstår som særligt bæredygtigt.

Vi er nomineret for at levere svanemærkede boliger som standard. I december 2017 opnåede vi som den eneste virksomhed i Danmark at få en Svanemærkning af selve vores byggesystem, og vi har valgt at alle vores boligbyggerier fremover bliver svanemærkede – uden meromkostninger for bygherren. Dermed har vi gjort det nemt for bygherrer og fremtidige beboere at få et dokumenteret bæredygtigt byggeri.

Vi ønsker at bidrage til, at bæredygtighed og certificering bliver mainstream i byggebranchen, og en naturlig del af alle projekter. Vi har en række initiativer i støbeskeen, som bygger ovenpå og er muliggjort af Svanemærket – et pitstop på vores bæredygtighedsrejse.
Som eksempel kan nævnes cirkulær økonomi, hvor modulbyggeri er som skabt til Design for Disassembly med en meget høj genanvendelsesgrad. Her er det ikke blot materialer, der genanvendes, men i stedet hele bygninger, der kan demonteres og genopføres med en høj brugsværdi. I den forbindelse er Svanemærket en klar fordel, da der vil være fuld sporbarhed på materialer brugt i byggeriet.

Svanemærket er et genkendeligt og troværdigt forbrugermærke - 93 procent af danskerne kender Svanemærket, og 66 procent af dem, der kender mærket, ser efter det, når de køber ind.

Du kan læse mere om Svanemærket byggeri med Scandi Byg her og om Building Awards her.

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Salgschef Jess Juul Nicolaisen på telefon 4054 8354 eller jni@scandibyg.dk.

Kontakt os