Kvalitetsledelsessystem dokumenterer Scandi Bygs byggeproces fra start til slut

11 oktober, 2022

Hos Scandi Byg står kvalitet øverst på dagsordenen, og derfor benytter modulproducenten det nyeste digitale kvalitetsledelsessystem til at dokumentere hele byggeprocessen og samtidig sikre en ensartet kvalitet i byggeriet – fra start til slut.

Kvalitet er et af de vigtigste kriterier, når der skal bygges nyt. Det viser en undersøgelse, som Scandi Byg har foretaget blandt arkitekter, rådgivende ingeniører og professionelle bygherrer. Modulproducenten arbejder målrettet for at levere byggerier med høj kvalitet, og derfor har virksomheden investeret i et kvalitetsledelsessystem, som dokumenterer og sikrer en høj og ensartet kvalitet i virksomhedens modulbyggerier:

- Vi ved fra undersøgelser, at kunderne vægter dokumentation af kvaliteten gennem hele byggeprocessen meget højt. Derfor har vi investeret i et internt kvalitetsledelsessystem, som hjælper os med at tilrettelægge processer, sikre kontrol og en høj forudsigelighed i hele byggeperioden. Systemet stiller krav til byggeprocessen fra start til slut, så vi har en yderst effektiv og meget nøjsom kvalitetssikring igennem hele forløbet, fortæller direktør hos Scandi Byg, Christian Halken, og fortsætter:

- I systemet bliver processer og materialer løbende dokumenteret både skriftligt og med fotos, hvilket sikrer, at vi fanger eventuelle fejl så tidligt i forløbet, at korrektion kan finde sted tidsnok til, at det ikke påvirker aftalte deadlines. Dokumentationen er på den måde en stor sikkerhed for os hos Scandi Byg og for bygherren, da det i sidste ende sikrer en god bygherregennemgang, som potentielt kan påvirke bæredygtighedscertificeringer såsom DGNB.  

Svanemærkede og DGNB Guld-certificerede studieboliger
Et af de projekter, hvor kvalitetsledelsessystemet netop har været anvendt, er Studio[Ballerup]. Her har Scandi Byg opført 299 svanemærkede og DGNB Guld-certificerede studieboliger for PensionDanmark og Boligfonden DTU.

- Studieboligerne i Ballerup er et godt eksempel på, hvor vi via fokus på kvalitet har formået at skabe et højcertificeret byggeri – og til en pris, som de fleste kan være med på. Projektet er bygget på vores fabrik i opvarmede haller og består af 358 træmoduler fordelt på otte blokke på to-tre etager. Her har vi haft fokus på at skabe et holdbart byggeri i træ med et godt indeklima, så de studerende får en sund bolig. Dette – foruden et gennemarbejdet byggeri – er blandt årsagerne til, at projektet har opnået så høje scorer i DGNB-certificeringen, lyder det fra Christian Halken.