Henrik Mielke tiltræder som ny administrerende direktør i Scandi Byg

10 juni, 2024

Den tidligere topchef i Enemærke og Petersen A/S og MT Højgaard Holding, Henrik Mielke, tiltræder per 1. august 2024 som ny administrerende direktør for modulproducenten Scandi Byg. Han efterfølger Torben Bloch Nielsen, der de seneste to år har været konstitueret administrerende direktør i Scandi Byg.

Efter sommerferien sætter en ny administrerende direktør sig for bordenden hos modulproducenten Scandi Byg, der er en del af Nordic Wood Industries-koncernen. Den erfarne topprofil Henrik Mielke tiltræder nemlig stillingen og overtager således roret efter Torben Bloch Nielsen, som for godt to år siden blev indsat som konstitueret administrerende direktør.

- Vi er rigtig glade for, at Henrik Mielke bliver en del af Scandi Byg. Henrik er en inspirerende leder og har igennem sin karriere skabt stærke resultater i de virksomheder, han har stået i spidsen for. Han har årelang erfaring med byggebranchen og et indgående kendskab til markedet, Scandi Byg og kunderne som følge af hans tid i MT Højgaard Holding og Enemærke & Petersen. Han er en stærk kulturbærer og vil helt sikkert være med til at skabe gode resultater i Scandi Byg. Også på koncernens vegne er jeg glad for, at vi har fået Henrik med ombord, siger Thomas Raunsbæk, der er koncern CEO hos Nordic Wood Industries.

Henrik Mielke har været i byggebranchen i over 43 år. I mere end to årtier har han været i Enemærke & Petersen, hvoraf han i godt syv år var administrerende direktør. Senest har han været administrerende direktør i MT Højgaard Holding. Henrik Mielke har desuden bestredet mange bestyrelses- og tillidsposter i byggebranchen, herunder erhvervet som bestyrelsesleder for DI Byggeri.

Skal fortsætte turnaround
Ifølge Thomas Raunsbæk er Scandi Byg i gang med en større turnaround som følge af tidligere års udfordringer, og det arbejde skal Henrik Mielke fremover stå i spidsen for.

- Jeg ser frem til at blive en del af både Scandi Byg og Nordic Wood Industries. Min ambition er, at Scandi Byg skal være en mere synlig og proaktiv samarbejdspartner, når der skal planlægges og bygges kontorer, boliger, daginstitutioner og udlejningsløsninger med et lavt LCA-aftryk, som gerne må være mere ambitiøst end de nye klimakrav. Scandi Byg er allerede nået langt, men jeg vil arbejde videre med virksomhedens stærke kultur og glæder mig til at blive en del af en organisation, hvor der ikke er langt fra ord til handling, lyder det fra Henrik Mielke, som supplerer:

- Scandi Byg har arbejdet med bæredygtighed længe før, at det kom på den politiske dagsorden, og den dag i dag er virksomheden frontløber på mere miljøvenligt byggeri og LCA-kravene. Jeg glæder mig til at blive en del af den fortsatte udvikling og rejse, som virksomheden er på, og være med til at sætte en retning for virksomheden i tæt samarbejde med Nordic Wood Industries.

Når Henrik Mielke tiltræder som administrerende direktør i Scandi Byg per 1. august 2024, vil Scandi Bygs nuværende administrerende direktør, Torben Bloch Nielsen, fortsætte sit virke med bestyrelsesarbejde og som ledelseskonsulent.

- Der skal lyde en stor tak til Torben Bloch Nielsen og hans store arbejde med at igangsætte en turnaround i Scandi Byg. Torben har været tilknyttet Scandi Byg først som ledelseskonsulent, og siden blev han konstitueret direktør, indtil vi som aftalt fandt den helt rigtige løsning til Scandi Byg. Vi sætter meget stor pris på hans indsats, siger Thomas Raunsbæk afsluttende.