Boligselskaber på besøg på AlmenBolig+ byggeriet Alberts Have

06 oktober, 2015

Omkring 40 repræsentanter fra forskellige boligselskaber i Danmark mødte op, da Scandi Byg holdt åbent hus i Alberts Have i Albertslund. De var inviteret til at besøge den nyeste fortolkning af AlmenBolig+ konceptet, som opføres i bygningsklasse 2020. Scandi Byg har fået opgaven med at opføre op mod 400 boliger af denne type i og omkring København under Rammeaftale 4.

 

Arkitekten bag Scandi Bygs vindende projekt på Rammeaftale 4, indehaver af ONV Arkitekter Søren Rasmussen, holdt et indlæg om udviklingen af boligerne samt fordelene ved at industrialisere byggeprocessen og bygge boligerne med en meget høj grad af præfabrikation.

 

Han blev efterfulgt af Byggedirektør Rolf Andersson fra KAB, som fortalte om KAB’s erfaringer med AlmenBolig+ konceptet, herunder en ekstrem lav fraflytningsprocent i forhold til afdelinger, der ikke er opført under konceptet.

 

Efter de første talere, en god frokost hvor der blev netværket samt en rundvisning på byggeriet, sluttede John Sommer fra MT Højgaard og Green Building Council af med en øjenåbner med titlen: Hvad koster det IKKE at bygge bæredygtigt. Man kunne fornemme på forsamlingen, at budskabet var meget tankevækkende.

Scandi Byg har siden 2010 opført mere end 600 boliger inden for AlmenBolig+ konceptet, og er nu i gang med at opføre yderligere ca. 400 boliger.

Kontakt os