478 ungdomsboliger med både Svanemærket og DGNB Guld til PensionDanmark

13 november, 2019

PensionDanmark og Boligfonden DTU igangsætter nu et stort studieboligprojekt i Lyngby. Projektet består af 478 studieboliger, der som det første byggeri i Danmark får både DGNB Guld-certificering og Svanemærket. Scandi Byg er valgt som totalentreprenør, og vi vinder dermed vores største enkeltstående ordre nogensinde.

Fra januar 2020 og frem mod sommeren 2021 skal vi opføre i alt 478 nye bæredygtige studieboliger i Lyngby for at imødekomme den store efterspørgsel efter boliger til studerende. Projektet er resultatet af et samarbejde, PensionDanmark og Boligfonden DTU indledte for knap 3 år siden. Lokalplanen forventes endelig godkendt januar 2020.

- Vi har udviklet en spændende model for et langsigtet samarbejde med Boligfonden DTU. Samarbejdet vil bidrage til at reducere boligmanglen for unge studerende samtidig med, at det vil sikre et stabilt og fornuftigt afkast til PensionDanmarks medlemmer. Vi har valgt Scandi Bygs modulbyggeri, og da de leverer Svanemærkede boliger som standard, vil de nye boliger som det første byggeri i Danmark både blive bæredygtighedscertificeret til DGNB Guld og samtidig Svanemærket, siger PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen.

De 478 studieboliger skal afleveres i tre etaper, og de sidste boliger vil stå klar til indflytning allerede i sommeren 2021. Det drejer sig om i alt 17.500 kvadratmeter, der bliver fordelt på otte blokke i fire etager, hvor der også vil blive opført fællesrum og -køkken, vaskeri, sportsfaciliteter mv.:

- Vores fornemste opgave er at få etableret flere gode boliger, herunder i høj grad til internationale studerende, indenfor en økonomi som matcher segmentets betalingsevne. Her har vi fundet en rigtig god løsning, hvor både pris, kvalitet og tidsplan matcher vores ønsker. Modulbyggeri har nemlig den helt store fordel, at fundamentet kan støbes samtidig med, at boligerne bliver bygget. Det betyder, at vi allerede i sommeren 2020 kan have de første cirka 150 boliger klar til indflytning, forklarer Boligfonden DTU’s direktør, Mikael Hyttel Thomsen.

Projektet er Scandi Bygs hidtil største enkeltstående ordre, og adm. direktør Thomas Raunsbæk glæder sig over, at modulbyggeri og Scandi Byg er blevet valgt til opgaven:

- Vi er selvsagt meget glade for at have vundet vores hidtil største ordre, der sikrer et højt momentum i virksomheden også i de kommende år. PensionDanmark er en af Danmarks største bygherrer, og derfor er valget af modulbyggeri og Scandi Byg en vigtig milepæl i udviklingen mod et mere innovativt byggeri, lyder det fra Thomas Raunsbæk, som fortsætter:

- Vi har lang tid før, kontrakten blev underskrevet, haft et dybdegående samarbejde med både PensionDanmark, Boligfonden DTU og de forskellige rådgivere for at sikre en så grundig forventningsafstemning som muligt fra start. I løbet af den proces har vi blandt andet produceret en helt færdig og møbleret bolig, som har givet parterne mulighed for at vurdere kvalitet, indretning og materialevalg samt mulighed for at tilpasse efter egne ønsker.

Alle 478 boliger skal produceres i vores strømlinede produktion i Løgstør, hvilket blandt andet også indebærer brug af robotter. Når boligerne er bygget, kører vi dem efterfølgende til byggepladsen på Lundtoftevej 160 i Lyngby, hvor blandt andet fundamentet klargøres sideløbende med, at boligerne er blevet bygget. Det er således med til at sikre en markant kortere byggeproces.

Også fra politisk hold er der stor opbakning til det kommende byggeri:

- Lyngby-Taarbæk er en stærk videns- og uddannelsesby, hvor mange unge har deres hverdag. Derfor er vi glade for, at der investeres i ungdomsboliger, så både vores egne unge og de mange, der kommer hertil udefra, får bedre mulighed for at bo i byen. Og når PensionDanmark og DTU tilmed vælger at omdanne et tidligere industriområde til bæredygtige ungdomsboliger, så bidrager det positivt til byens udvikling, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani.

Fakta om projektet
Beliggenhed Lundtoftevej 160 i Lyngby
Samlet areal: 17.500 m2
Antal boliger: 478
Indflytning: Første etape fra sommeren 2020
Totalentreprenør: Scandi Byg
Arkitekt: Tegnestuen Vandkunsten
Bygherre: PensionDanmark og Boligfonden DTU
Certificering: DGNB Guld og Svanemærket

Hvis du har spørgsmål til projektet eller vil vide mere om vores svanemærkede byggeri, er du velkommen til at kontakte salgsdirektør Jesper Hoffmann på jfh@scandibyg.dk eller mobil 4054 8353.

Kontakt os