Tak for året, der er gået

18 december, 2020

Julen står for døren, og 2020 er så småt ved at rinde ud. Det har på mange måder været et anderledes år.  Men på trods af større afstand, kommunenedlukninger og masser af håndsprit har vi haft et begivenhedsrigt år med mange positive historier.

2020 har blandt andet været året, hvor vi har haft et ekstra stort fokus på svanemærkede boliger med sunde indeklimaer og bæredygtige byggerier. Det har resulteret i, at vi har leveret Danmarks første, svanemærkede almene boliger i Sundby på Amager, Store Solvænget. Byggeriet er en del af en større rammeaftale, kaldet AlmenBolig+ Rammeaftale 4, som blev udbudt af KAB og Boligforeningen 3B. Store Solvænget består af 66 lejligheder og er i særdeles et bevis på, at byggebranchen lige nu rykker sig meget inden for bæredygtighed.

Foruden Store Solvænget har vi nemlig også afleveret første etape af PensionDanmark SLU, studieboliger i Lundtofte, Lyngby, der er det første byggeri i Danmark med både svanemærket og DGNB Guld. Byggeriet består af i alt 478 bæredygtige studieboliger med fællesfaciliteter, herunder fællesrum og -køkken, vaskeri og sportsfaciliteter, som opføres for PensionDanmark og Boligfonden DTU. Den anden og næstsidste etape af byggeriet står allerede klar til aflevering i januar 2021.

2020 blev også året, hvor vi byggede landets første ældreboliger med Svanemærket i samarbejde med Boligselskabet AKB og KAB, nemlig Gartnergården i Høje-Taastrup. Ældreboligerne står allerede klar til indflytning i februar. Det har alt sammen været med til at sikre et højt momentum i virksomheden i 2020.

Arkitektur har også fyldt en del i årets løb. Vores modulbyggeri Sundholm Syd på Amager, som vi har leveret i samarbejde med Enemærke & Petersen og AI Arkitekter & Ingeniører, modtog nemlig Statens Kunstfonds Arkitekturpris. Det er første gang, at Statens Kunstfond præmierer arkitektur – og det er vi naturligvis utrolig stolte over.

Også på medarbejderfronten har vi haft et begivenhedsrigt år. Vores nye administrerende direktør Christian Halken tiltrådte nemlig i november. Og sikke en start på jobbet han fik med kommunenedlukninger. Men efter regn kommer solskin, og nu er vi klar til at rette fokus mod en fremtid, hvor blandt andet virksomhedens konkurrenceevne står højt på dagsordenen.

Arbejdsmiljø står ligeledes særligt højt på vores dagsorden. Derfor var det en glædelig nyhed, da vi i september fik den højeste ISO-standard inden for arbejdsmiljø. Hos Scandi Byg prioriterer vi altid medarbejdernes trivsel med løbende opfølgning, tilretninger og nye værktøjer på området. Derfor er vi naturligvis stolte over, at vi nu har fået et kvalitetsstempel på vores arbejde. Og det er et arbejde, vi vil tage med os videre ind i det nye år.

Nu nærmer 2021 sig, og vi ser frem til endnu et spændende år med masser af nye projekter på tegnebrættet. Vi glæder os til at fortsætte vores udvikling med at sætte standarden for fremtidens byggeri og vores gode samarbejder med jer.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår!

Kontakt os