Hejsegilde på Engdraget

20 juni, 2018

Den 19. juni var der hejsegilde på Engdraget, da vi monterede de første moduler til i alt 126 nye boliger for Slagelse Boligselskab.

Vi opfører i øjeblikket 126 nye almene rækkehuse og lejligheder i den nye bydel Tidselbjerget i udkanten af Slagelse.
Den 19. juni monterede vi de første moduler på byggepladsen, og i den anledning blev der holdt rejsegilde. I Scandi Byg kalder vi det dog et hejsegilde, for traditionen om at invitere til rejsegilde, når et hus' spær er rejst, giver jo nogle udfordringer med vores industrielle modulbyggeri.

Men selvom der ved dagens start ikke var meget at se på byggepladsen, er vi langt i byggeprocessen i forhold til et traditionelt rejsegilde. Vi har allerede bygget flere af boligerne på vores fabrik i Løgstør - det er flere uger siden, at Slagelse Boligselskab besøgte os på fabrikken og gik rundt inde i en færdig bolig med køkken, badeværelse, trægulve og malede vægge.

Fra morgenstunden monterede vi det allerførste modul - den ene halvdel af en et-plans lejlighed. Og da vi ca. 45 minutter senere monterede modul nr. 2, havde vi allerede bygget den første ud af de i alt 126 boliger. I løbet af de første to dage ankommer modulerne til byggepladsen som perler på en snor, og ved fyraften på dag to står der 11 færdige boliger i to etager.

Boligerne i Engdraget bliver i størrelsen 89-113 kvadratmeter og retter sig mod familier, par, singler og seniorer, der ønsker at engagere sig i og tage medejerskab for bebyggelsens sociale og bæredygtige udvikling. Det betyder bl.a., at de til gengæld for en reduceret husleje selv skal ønske at tage ejerskab på en stor del af viceværtsfunktionen. Visionen er en gentænkning af grundidéen bag den almennyttige bolig i forhold til drift, ejerskab og fællesskab. 
Slagelse Boligselskab har turdet tænke i nye rammer, og i Scandi Byg er vi stolte over at være med i et projekt, hvor man har tænkt en lang række nye tanker i forhold til at skabe bæredygtige rammer for beboerne – både socialt og miljømæssigt.

Med hejsegildet er Slagelse Boligselskab og de kommende beboere nu ét skridt tættere på at få overdraget nøglerne til Engdraget til næste sommer.

TV2 Øst besøgte hejsegildet - se deres indslag om Engdraget.
Du kan også læse mere om Engdraget her og her.

Hvis du gerne vil vide mere om Engdraget eller vores modulbyggeri, er du velkommen til at kontakte Salgschef Jess Juul Nicolaisen på telefon 4054 8354 eller mail jni@scandibyg.dk.

Kontakt os