Danmarks største almene boligbyggeri med Svanemærket

18 maj, 2020

Vi skal opføre 115 almene boliger for Lejerbo i Teglskoven ved Allerød

Et nyt boligområde, som kaldes ”Ved Skoven” og består af 115 nye boliger og et fælleshus, skal frem mod forsommeren 2022 opføres i det naturskønne område ved Teglskoven i Allerød. Byggeriet skal certificeret med Svanemærket, og det bliver således Danmarks største almene boligbyggeri, der bygges med certificeringen. Det er det almene boligselskab Lejerbo, som står bag det store projekt, og Scandi Byg er valgt som totalentreprenør. Sammen har vi en ambition om at opføre byggeriet ud fra så bæredygtige principper som muligt:

- Lejerbo går forrest, når det gælder om at opføre bæredygtigt byggeri. Vi satte fra starten et højt ambitionsniveau med krav om svanemærkning. Samtidig har vi et ønske om at bidrage til at udvikle byggeriet ved at arbejde endnu mere bæredygtigt, bl.a. ved at bygge bærende konstruktioner og facader i træ. En fælles forståelse og tilgang, som gør det nemmere at vælge bæredygtige løsninger sammen med entreprenøren, fortæller projektleder i Lejerbo, Metin Uysal, og fortsætter:

- Valget faldt på Scandi Byg som totalentreprenør, da virksomheden dels leverer svanemærkede modulløsninger, dels kunne tilbyde det bedste forhold mellem pris og kvalitet.

Scandi Byg vandt således udbuddet om at opføre de 115 nye boliger, som kommer til at bestå af både 1-, 2-, 3- og 4-værelsesboliger i træ. Og vi kan i høj grad trække på tidligere erfaringer, da vi blandt andet også står for landets første almene boligprojekt med Svanemærket på Amager. I dag opfører vi alle vores boliger med Svanemærket – uanset om det er almene boliger, lejeboliger i øvrigt eller ejerboliger:

- Det er tydeligt at mærke, at en større og større andel af byggebranchen sætter overliggeren højt, når det handler om fokus på bæredygtighed. Tidligere var Svanemærket forbeholdt prestigebyggerier, men nu vinder mærket også indpas inden for blandt andet almene boligbyggerier, og det betyder jo, at det ikke længere er økonomien, der nødvendigvis afgør, om du bor bæredygtigt og har de mange fordele, som det medfører, forklarer administrerende direktør i Scandi Byg, Thomas Raunsbæk.

Forme markedet i fællesskab

Og hos Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark, er det af stor betydning, at den almene boligsektor nu efterspørger svanemærkede byggerier:

- Nogle af landets største bygherrer er almene boligforeninger, og derfor er vi også enormt glade for, at Lejerbo har valgt at stille krav om Svanemærket. Samtidig er Scandi Byg en stærk partner til den almene byggesektor, og de to parter kan således i fællesskab være med til at forme markedet for bæredygtigt byggeri, forklarer direktør i Miljømærkning Danmark, Martin Fabiansen.

Netop visionen om at skabe et mere bæredygtigt byggeri fylder meget hos os i Scandi Byg, og vi mener, at det er et samfundsansvar, som alle i byggeriet bør tage aktiv del i.

- Byggebranchen står for en stor del af det samlede CO2-udslip, og derfor er det også vigtigt, at man i branchen omstiller sig og får et større fokus på miljørigtigt byggeri. Heldigvis er vi allerede begyndt at se et paradigmeskift, hvor flere lægger vægt på det fra start, hvilket vi også mærker på efterspørgslen på vores løsninger. Men der er fortsat plads til en væsentlig forbedring, og det håber og tror vi, at vi vil se de kommende år, slutter Thomas Raunsbæk.

Vi har vundet projektet sammen med KANT arkitekter og Thing Brandt Landskab ApS.

Om Svanemærket

Svanemærket er Nordens officielle miljømærke. Svanemærket er med til at fremme cirkulær økonomi og reducere klimabelastningen. Et svanemærket byggeri er både et godt valg for miljøet og for dem, der skal bo i bygningen. Det lever nemlig op til skrappe krav i hele livscyklussen, dvs. krav til både materialer, byggeprocessen, brugsfasen samt affalds- og recirkuleringsfasen. 93 procent af danskerne kender Svanemærket, og 66 procent af dem, der kender mærket, ser efter det, når de køber ind.
Læs mere på www.svanemærket.dk

Hvis du har spørgsmål til projektet Ved Skoven eller vil vide mere om vores svanemærkede boligbyggerier, er du velkommen til at kontakte Salgschef Jess Juul Nicolaisen på jni@scandibyg.dk eller +45 4054 8354.

Kontakt os