Metroselskabet

  • Størrelse: 4.274 m²/857 m²/714 m²
    Bygherre: Metroselskabet Ørestaden
    Arkitekt: tnt arkitekter a/s
  • Projektadresse:
  • Metrovej i Ørestaden

I samarbejde med tnt arkitekter a/s vandt Scandi Byg i 2008 licitationen på Metroselskabets nye kontorhus på 4.274 m², som ligger langs Metroen i Ørestaden.

Kontorhuset i 2 plan skal bl.a. huse Metroens drift- og anlægsfunktion samt projektorganisationen for den kommende City Ring.

Metroselskabet - facade

To kontorfløje i 2 etager ligger parallelt og er både adskilt og holdt sammen på én gang af en dobbelthøj vandrehal i midten. I den ene ende af vandrehallen er der placeret kantine med udendørs terrasse.

Hele vandrehallen er beklædt med akustikplader, der er ovenlys, og man har udsyn op til broerne, der forbinder kontorfløjene på 1. sal.

Metroselskabet - kantine

Indvendigt er bygningen holdt i lyse farver med grå linoleum og asketræ på gulvene. De to kontorfløje er et miks af kontorer, kontorlandskaber og mødelokaler.

Der blev brugt i alt 116 moduler til byggeriet 2008. Modulerne er af træ og på facaden beklædt med rektangulære antracitgrå eternitplader.

Indvendigt er bygningen holdt i lyse farver med gråt linoleum og asketræ på gulvene. De to kontorfløje er et miks af kontorer, kontorlandskaber og mødelokaler.

Efterfølgende er der leveret 2 udvidelser – den første på 849 m² i 2009 og senest er byggeriet udvidet med yderligere 714 m² i 3 plan.

Den seneste udvidelse er etableret oven på og imellem de eksisterende bygninger på en søjlebjælke-konstruktion i stål og foregik uden at medarbejderne blev generet og følte, at de sad midt på en byggeplads.