Græshoppen

Daginstitution

  • Størrelse: 910 m²
    Bygherre: Rødovre Kommune
    Arkitekt: ONV Arkitekter
  • Projektadresse:
    Græshoppen
    Rødovre Parkvej 401
    2610 Rødovre

Græshoppen er visionær pædagogik i smukke rammer og stærke farver. Valgt bevidst ud fra ideen om, at arkitektur, indretning og farver skal give såvel energi til udfoldelse som ro til fordybelse.

Græshoppen - facade

Denne utraditionelle integrerede daginstitution, der blev vundet i licitation, er opført i hovedentreprise af Scandi Byg og med ONV Arkitekter som bygherres arkitekt. Farverne er bevidst tænkt ind i arkitekturen, børnenes trivsel og byggeriets funktioner. Med masser af lys, der vælter ind af vinduerne i både pædagog- og børnehøjde. Og brede træterrasser hele vejen rundt langs facaderne - og med direkte ud- og indgang for 55 børn, der er fordelt på 5 grupperum. Fra vuggestue og småbørn til børnehave.

Græshoppen - stue

910 velindrettede kvadratmeter - med indbygget fleksibilitet for fremtiden, så institutionen til enhver tid kan matche skiftende behov for henholdsvis børnehave og vuggestuepladser. Opført præfabrikeret i moduler med en byggetid på bare knap 3 måneder. Og tilsat Scandi Bygs miljøpolitik, der bl.a. omfatter recirkulering af byggematerialer. Materialerester sendes således retur til genbrug hos producenterne.