Ellepilen

Mellem de små svenske træhuse, som er fundamentet i ”Lejren” ved Ellebjergvej i Valby, har Scandi Byg for Københavns Kommune, sammen med ONV Arkitekter, opført 450 m² udvidelse af institutionen Ellepilen.

  • Størrelse: 450 m²
    Bygherre: Københavns Kommune
    Arkitekt: ONV Arkitekter
  • Projektadresse:
    Ellebjergvej
    2500 Valby

Huset er opført omkring en stor gammel bevaringsværdig Ellepil, som stolt troner op gennem bygningens tag og giver et flot samspil mellem byggeri og natur. Det huser 3 vuggestuegrupper, liggehal, fælleasareal, personalestue samt et flot produktionskøkken.

Ellepilen - facade

Facaderne på bygningen er beklædt med svenskrøde brædder, ligesom vinduerne er røde, og bygningen falder godt ind i det omkringliggende område.

Indenfor er overfladerne holdt i lyse farver - og det er udsigten gennem de store vinduespartier mod legepladsen og de flotte træer, der sammen med møbler og legetøj giver farverne til de lyse rum. I grupperummene er der brede vinduer i børnehøjde, hvor børnene kan vinke farvel til mor og far og herudover følge verden udenfor fra vindueskarmen.

Ellepilen - legerum