Kvistgårdhusene

Kvistgårdhusene er en del af projektet ”Bedre Billigere Boliger”, som De Forenede Ejendomsselskaber står bag.

  • Areal: 1.189 m²
    Bygherre: Bedre billigere boliger Kvistgård a/s
    Entrepriseform: Totalentreprise
     
  • Projektadresse:
    Lergravsvej, 3490 Kvistgård

Idéen bag projektet var at introducere en række sociale og landskabelige værdier i en ny tæt-lav typologi. Tegnestuen Vandkunsten har tegnet bebyggelsen og DFE valgte Scandi Byg a/s som totalentreprenør til at opføre boliggruppe 7 i 2. etape på grunden i det nordsjællandske.

Boliggruppen består af 9 boliger med tilhørende skure, og rummer forskellige størrelser fra 125 – 175 m², alle i to etager. Boligerne er grupperet omkring et fælles gårdrum, der åbner op i det ene hjørne hvor der er ankomst og en parkeringsplads til hver bolig. Fra dette intime og præcist definerede gårdrum har boligerne deres adgang gennem et portrum, der også giver adgang til boligens private gårdhave og et lille skur.

Husene er bygget af træ som præfabrikerede basisbyggemoduler med stor færdiggørelsesgrad og stor ensartethed i geometrien. Stueetagerne rummer køkken, badeværelse og opholdsrum, og overetagerne rummer 1-5 værelser alt efter den enkelte boligs størrelse. Materialerne er af høj kvalitet med gulve samt fodlister udført i bambus, flotte køkkener og badeværelser med væghængte toiletter. Alle rum fremstår i lyse farver og med flot lysindfald fra de store vinduespartier. Facaderne er udført med bræddebeklædning der fremstår flot med en sort tjæreagtig glød.

Kvistgårdhusene er skabt til familier eller andre, som ønsker at komme væk fra storbyens trængsel og i stedet bo i sceniske, naturlige omgivelser med søer og marker, men som også sætter pris på godt naboskab og stærke fællesskaber med de andre beboere i området.

Husene er udført med tanke på energi og bæredygtighed og opfylder således kravene til Lavenergiklasse 2015.