Kilehusene

I åbent samarbejde har Scandi Byg og MT Højgaard udviklet og optimeret Kilehusene

 • Størrelse: 6.569 m²
  Bygherre: Birkekær/Teglvænget ApS c/o MT Højgaard A/S
  Entrepriseform: Totalentreprise
   
 • Projektadresse:
  Birkekær / Teglvænget
  4000 Roskilde

I åbent samarbejde har Scandi Byg og MT Højgaard udviklet og optimeret Kilehusene - et projekt med opførelse af 55 rækkehuse på Birkekær/Teglvænget i Roskilde. Bebyggelsen opføres af Scandi Byg i tre etaper og har et samlet bruttoetageareal på 6.569 m² med tilhørende haver, carporte, fælles-arealer m.v.

Kilehusenes arkitekt, Holscher Nordberg, har ladet sig inspirere af den nye nordiske stil, hvor fokus er på naturlige materialer, rene linjer og afdæmpede farver og for at leve op til den kendte nordiske kvalitet, indrettes boligerne med indbyggede kvalitetshvidevarer, smukke plankegulve i eg og glatte lofter i gips.

Kilehusene opføres i træ og facaderne beklædes med grådæmpet tegl i kombination med sorte facadeplader og vinduespartier i træ-alu. Tagene beklædes med sort tagpap, og de enkelte boliger adskilles af et sortmalet plankeværk.

Boligerne er i to plan, og alle har have mod syd eller vest samt en mindre forhave. Hvad angår planløsninger, kan man vælge mellem tre forskellige grundtyper, der hver især fås med enten carport eller privat parkeringsplads tæt på indgangen.

Kilen, der er med til at skabe bebyggelsens cirkelform, er et unikt arkitektonisk element, der giver beboerne nogle helt særlige individuelle muligheder.

I samarbejde med vores indretningsarkitekt er der udarbejdet en række spændende indretningsforslag til kilen. De forskellige løsninger kan tilkøbes, således at kilen står færdigindrettet, når man flytter ind.

Kilehusene ligger omgivet af åbne marker og enge og støder desuden op til det beskyttede Svogerslevkilen, hvilket betyder, at de omkransende arealer heller ikke i fremtiden vil blive bebygget.

Byggeriet er udviklet med fokus på energi og bæredygtighed og lever op til Lavenergiklasse 2015 iht. BR10.