Hedevej

Scandi Byg vandt sammen med Regnbuen arkitekter og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S totalentreprisekonkurrencen om opførelse af 85 plejeboliger for Aarhus Kommune.

  • Bygherre: Aarhus Kommune
    Størrelse: 7200 m² + 800 m² kælder
    Entrepriseform: Totalentreprise
  • Projektadresse:
    Hedevej
    8240 Risskov

Med udbuddet ønskede Aarhus Kommune at få et moderne plejeboligmiljø med omfattende anvendelse af velfærdsteknologi. Et plejeboligbyggeri, der opfylder såvel funktionelle som tekniske og arkitektoniske krav nedfældet i Aarhus Kommunes standard byggeprogram for plejeboliger.

Tilgangen til projektet har været at sætte mennesket i centrum. Det gælder såvel beboere som besøgende og ansatte.

Byggeriets 3 længer fremstår enkelt og harmonisk med naturskifferbeklædning og lærketræsbeklædte karnapper, omgivet af en grøn og frodig parklignende have.

Projektet overholder Lavenergiklasse 2015 – uden køling. I projekteringen af byggeriet har der været meget fokus på nogle af de vigtigste principper i den tyske passivhusnorm, som på nuværende tidspunkt er en af de skrappeste normer for byggeri i verden. Her tænkes blandt andet på en velisoleret klimaskærm med optimal placering af vinduer i forhold til verdenshjørnerne.

Øget indeklimakomfort sikres via balanceret og behovsstyret ventilation med varmegenvinding og optimerede dagslysforhold.